..


Disco Avond

Geplaatst 19 nov. 2017 10:04 door Speeltuin Noord

Op zaterdag 25 november organiseren wij een disco avond. Onder het genot van een drankje en wat te knagen zullen de mooiste dansnummers gedraaid. natuurlijk is het ook mogelijk om verzoekjes aan te vragen. de avond is toegankelijk voor alle leeftijden. we zullen beginnen om 19.00 en doorgaan tot ongeveer 22.00.opgeven kun je doen via het opgave formulier op deze pagina.

Winteractiviteiten bij Speeltuin Noord.

Geplaatst 7 okt. 2017 11:28 door Speeltuin Noord   [ 7 okt. 2017 11:34 bijgewerkt ]

Nu het buitenspeelseizoen weer een beetje gedaan is organiseert Speeltuin Noord gedurende de winter verschillende activiteiten.

28 oktober wordt een gameavond gehouden voor kinderen vanaf een jaar of 10. Leden maar ook niet leden zijn welkom.

Op één scherm zal geracet worden in een echte simulator met pedalen en stuur! Hier kun je met z’n tweeën tegen elkaar racen in de mooiste auto's op de meeste bekende, beruchte, beroemde en gevreesde circuits die de wereld kent.

Op het andere scherm zal beweging meer centraal staan en kunnen 2 tot 4 spelers elkaar uitdagen in de gekste party spelletjes of sporten zoals bowlen, golfen, tafeltennis, tennis, frisbee, etc. 

Voor degene die moeten wachten of geen zin hebben om te gamen, zullen er ook een aantal andere spelen aanwezig zijn, zoals het spiraalspel of een sjoelbak.

Klik hier voor overige activiteiten, data, kosten en opgave.

Speeltuin Noord in de krant!

Geplaatst 23 sep. 2017 12:25 door Speeltuin Noord


Burendag verbindt - of niet - in Berkelland

BORCULO - Een ding is zeker: buurtgenoten hebben goed weer bij Burendag. Op tal van plekken is van tevoren een programma bedacht. Vaak ook met een 'plan B' voor als het slecht weer zou zijn. Maar het wordt overal de goedweervariant, óf toch helemaal niets...
Peter Zandee 23-09-17, 18:50

In Noordijk hangt bij 't Haarhoes de vlag 'Wij vieren burendag / kom je ook?' er eenzaam bij. Van 9 tot 16 uur zou de jeu de boulesbaan onder handen worden genomen voor een renovatie, maar daar komt het duidelijk niet van. De baan blijft tot ver in de middag onaangeroerd.

Een zelfde verhaal aan de Haaksbergseweg in Eibergen. Ongeveer op de provinciegrens met Overijssel is het idee opgeworpen om als buren samen de nieuwe N18 welkom te heten. Van 14 tot 22 uur is er voor uitgetrokken. Maar het is eenzaam  aan het doodlopende zijweggetje van de 'oude' Twenteroute.  De buurman die het dichtst op de nieuwe N18 woont, zit op een plastic stoel aan de rand van een maïsveld en bekijkt het veranderende landschap.


Speeltuin Noord

Levendiger gaat het eraan toe aan de Heer Rudolfstraat in Borculo. Daar hangt het Burendag-spandoek aan het hek bij Speeltuin Noord. Kinderen spelen er buiten, en kunnen  ook mee voor een ritje in een uit 1941 stammende open brandweerauto van het type Opel Blitz, bestuurd door een vrijwilliger van het Borculose Brandweermuseum.

Buurtbewoners treffen elkaar buiten aan de koffietafel. De koffie gaat er in kartonnen bekertjes van Oranjefonds / Douwe Egberts als sponsor van Burendag. Met een eventueel in te vullen naam voor buurman/buurvrouw '...'.  De landelijke Burendag-organisatie is gelukkig nog niet overgestapt op het genderneutraal 'buur'.

Binnen werken vrijwilligers aan hapjes voor het vervolg van het programma, want het is de bedoeling de middag uit te laten lopen in een gezellige avond.

Voorzitter Sybern Huizinga van de speeltuinvereniging ziet de burendag als een mooie gelegenheid de verbinding naar de wijk toe te versterken. "We hebben een gebouw dat gebruikers zoekt. De toegang is laagdrempelig en er kan veel meer dan dat er nu gebeurt. We zijn geen wijkvereniging, maar hebben wel een functie in de wijk. Een initiatief als het Repair Café zoals nu bij De Hoeksteen wordt gehouden, zou hier ook moeten kunnen. En meer voor de oudere jeugd. Game-avonden, filmavonden."

Een bezoeker oppert een atelier bloemschikken. De wijk is relatief veel vitale ouderen rijk, met eigen interesses en behoeften. Tegelijk is de buurt bezig te verjongen. "We krijgen weer meer jonge kinderen. Er is een goede samenwerking met kinderopvangorganisatie Partou, hiernaast. Zij maken ook gebruik van de speeltuin, via een eigen verbindingshek", wijst Huizinga.

Bij de speeltuinvereniging komt veel - zo niet alles - op vrijwilligers aan. Lid worden houdt niet op met de - lage - contributie; een nieuw lid wordt meteen gepolst voor de maaiploeg. In de nabije toekomst zal er zelfs meer te maaien zijn, want het zand rond de glijbaan en schommels wordt vervangen door gras, is de bedoeling. Ook al zal dat de noodzaak groter maken voor een obstakel om duidelijk te maken waar de gevarenzone in de baan voor en achter de schommel s is.


De Koppel

Ook in wijk De Koppel in het westen van Borculo, is Burendag aangegrepen voor activiteiten. Aan de Morsmanshof is een gezellige middag met sport en spel bedacht. Wijkgebouw De Koppel aan de Koningin Julianastraat heeft voor vandaag 'we fleuren en kleuren de wijk' op het programma.

Om de hoek is ook aan de Prins Bernhardstraat Burendag uitgeroepen. Niet opgenomen in het 'officiële' programma, maar in plaats van het gesponsorde spandoek past B-U-R-E-N-D-A-G ook prima in koeienletters op 8 A4-tjes. Die zijn opgeplakt op de zijkant van het gehuurde kasteel-springkussen.

De koffie van Burendag-sponsor Douwe Egberts is inmiddels op, maar ook Grolsch smaakt. Net als in wijk Noord, is ook hier de geuite levenswijsheid: met wat meer begrip en verdraagzaamheid valt prima samen te leven.

(bron Tubantia: https://www.tubantia.nl/achterhoek/burendag-verbindt-of-niet-in-berkelland~adb8e01f/ )

Burendag

Geplaatst 18 sep. 2017 23:01 door Speeltuin Noord

Speeltuin Noord pakt dit jaar uit met burendag 


zaterdag 23 september. Er zijn verschillende activiteiten. Er kan een rit worden gemaakt met een brandweerauto. De finale van het volleybalseizoen zal gespeeld worden. Er kan verder door iedereen verschillende activiteiten worden gedaan voor jong en oud, zoals badminton, volleybal, lasergamen of gewoon lekker spelen.

Bij slecht weer gaat het gewoon door. dan zullen de hapjes en drankjes verplaatsen naar binnen en zullen ook hier diverse activiteiten plaatsvinden.

Om ons gebouw te promoten draait er binnen een fotopresentatie. Je kunt die dag de mogelijkheden bekijken en bespreken voor het gebruik van het clubgebouw. Sybern en Remon zorgen voor heerlijke hapjes dus kom langs en doe gezellig mee. 

We zijn open van 15:00 uur tot 20:00 uur. 

Met vriendelijke groet,

Sybern, Jaime, Remon en Ria

Lazy Sunday

Geplaatst 4 mei 2017 02:29 door Speeltuin Noord   [ 4 mei 2017 02:30 bijgewerkt ]

Op zondag 7 mei houden wij een inloopmiddag waarbij iedereen uit Borculo uitgenodigd is. Om kennis te maken met onze speeltuin. Tijdens deze middag zullen er tal van activiteiten georganiseerd worden. We hopen niet alleen jonge ouders te bereiken maar ook de ouderen willen we de mogelijkheden laten zien. Misschien wilt u wel gebruik maken van ons gebouw? Voor een workshop, een vergadering of gewoon een gezellig middagje handwerk of een kaartje leggen. Een balletje gooien op de jeu de boulesbaan kan ook.

Die middag starten we met een “Kofferbak verkoop” waarbij de iedereen hun waar te koop aan kan bieden vanuit de kofferbak van de auto. We hebben de beschikking over 30 parkeerplaatsen die allen gelegen zijn tegenover de speeltuin.

Een relaxte sfeer zal hierbij het uitganspunt zijn. De pauzes zullen worden opgevuld door een DJ waarbij muziek uit de jaren 60 en 70 van vorige eeuw (Flower Power) gedraaid zal worden.

Verder is er een verloting.  Hierbij zullen kleine prijsjes worden verloot (Rollades, Taarten, etc)

Iedere bezoeker krijgt bij binnenkomst van de speeltuin een gratis  lot en speelt dus automatisch mee. Tevens is er gelegenheid tot het nuttigen van een drankje.

 

Kofferbak verkoop: 14:30 uur tot 17:30 uur

Livemuziek:  15:00 uur tot 20:30 uur

 

Aanmelden voor de kofferbakverkoop (vol is vol) of verdere informatie

fredstomps@gmail.com

06-52116900

Gezellige opening van speelseizoen

Geplaatst 23 apr. 2017 13:20 door Speeltuin Noord   [ 23 apr. 2017 13:20 bijgewerkt ]

Vanmiddag onder aardige weersomstandigheden ging om 14.30 uur de poort weer open.

Er was veel gezelligheid in de vernieuwde speeltuin.
Afgelopen weken is er door vrijwilligers veel werk verzet.  Er is een trampoline en een vollybalnet geplaatst en twee nieuwe toestellen voor de kleinere kinderen.

De vrijwilligers hebben zondag hun steentje bijgedragen met koffieverkoop, loterij  en schminken.

De majorettes van muziekvereniging Volharding hebben een  optreden verzorgt met solo’s en groep-optreden.  

Vanaf vandaag is de speeltuin weer elke dag geopend van maandag t/m vrijdag 14.30 tot 16.30.

 Speeltuin Noord kun je ook blijven volgen op facebook speeltuinverenigingnoord

Een lidmaatschap kost € 20,- per jaar. Aanmelden kan via speeltuinnoord@gmail.com of in de speeltuin.

 7 mei is er weer een activiteit in de Speeltuin met live muziek, Dj met rustige muziek en een kofferbakverkoop. Hiervoor zijn nog plekken dus heb je iets te verkopen, meld je dan aan op speeltuinoord@gmail.com of telefoon 06-5211 6900

 Deze middag begint om half drie en is ook voor niet-leden.

Aan de slag in de speeltuin

Geplaatst 30 nov. 2016 10:45 door Speeltuin Noord

Zaterdag 10 december gaan we de speeltuin bladvrij maken en andere herfstklussen doen.  We beginnen om 9 uur. Tussen de middag is er iets te eten. Kun je alleen de ochtend of alleen de middag ,alle hulp is welkom!
Aanmelden is fijn zodat we weten wie er komen. Mag bij Ria Stomps 06 4679 6840

Opening

Geplaatst 19 mrt. 2016 02:25 door Speeltuin Noord   [ 6 apr. 2016 08:57 bijgewerkt ]

Zondag 17 april gaat het seizoen weer van start.
Het thema is dit jaar "Kermis". De middag duurt van 14.00 uur tot 17.00 uur.
Neem mooi weer mee en kom gezellig langs.
Er is een springkussen, lasergame, snoepkraam, ijs, kortom genoeg te beleven.


Workshop Kerststuk maken 13 december

Geplaatst 1 dec. 2012 05:51 door Speeltuin Noord

Op donderdag 13 december van 16:00 - 17:00 uur organiseert speeltuin Noord voor alle kinderen die lid zijn van de speeltuin een workshop kerststuk maken. De workshop kerststuk maken wordt georganiseerd door Janny Besselink. De kosten zijn €4,-. Neem wat groen mee en een potje met een doorsnede van maximaal 12 cm (niet groter). Meld je hier aan.

Succesvol NLDOET actie

Geplaatst 16 mrt. 2012 12:06 door Speeltuin Noord

Het is 6:00 uur in de ochtend, de wekker gaat. Klaar voor de NLDOET actie! Snel wat eten en drinken en op naar de speeltuin. Om 7:15 uur arriveert ID-Groen met een kraantje. We starten met het verwijderen van uit de kluiten gewassen kerstbomen, coniferen en struikgewas. Rond 9:00 arriveren de eerste 10 leerlingen van het AOC en wordt er hard gewerkt aan het afvoeren van al het groen. Ook 's middags komt er een ploeg AOC leerlingen ons versterken. De buitendienst van gemeente Berkelland rijdt af en aan om al het groen af te voeren. Vele handen maken ligt werk, de speeltuin ziet er weer overzichtelijk uit maar is nog niet gereed voor de opening er zal nog het een en ander moeten gebeuren. Wij rekenen hierbij op de hulp van onze leden. De eerste stappen zijn al gezet. Met dank aan ID-Groen, Jan Otten (kraanmachinist), Bert Textor en leerlingen van het AOC.

Bekijk hier de foto's.

Namens het bestuur, Toni Otten voorzitter

1-10 of 10