..


Burendag 2018

Geplaatst 11 sep. 2018 11:47 door Speeltuin Noord

Zaterdag 22 September is het weer zover. Burendag! Naast dat we het speelseizoen willen afsluiten, willen we ook graag burendag vieren. Kortom Iedereen is Welkom!

Dit jaar hebben wij weer een aantal leuke dingen op het programma:

Een rondrit in een oude brandweerwagen. Wie wil dit nou niet??? Ook dit jaar komt er een oude brandweerwagen van het brandweermuseum om een aantal rondritten doen. Gewoon instappen en genieten!

Daarnaast is er het jaarlijkse volleybal toernooi. Net zoals vorig jaar een 3 tegen 3 toernooi. Iedereen mag inschrijven. Je kunt je inschrijven als team (minimaal 3 personen), maar ook als persoon. Ken je verder niemand? Geen probleem, gewoon inschrijven. Wij zullen de teams samenstellen. Zo maken we er samen een leuke dag van. Inschrijven voor het volleybaltoernooi kan hier.
Er zullen voorrondes gespeeld worden. Vervolgens zullen de nummer 1 en 2 tegen elkaar spelen voor de wisseltrofee. Nemen jullie hem dit jaar mee naar huis?

Verder zal natuurlijk de speeltuin geopend zijn en zal ook ons spelpakket klaar liggen. Uiteraard is alles deze dag gratis.

 

Graag tot de 22e tussen 13.30 en 17.00 in Speeltuin Noord Borculo!


Lazy Sunday 2018

Geplaatst 23 jun. 2018 05:08 door Speeltuin Noord

Een zonnetje, sta-tafels, lekkere hapjes en een drankje: het zijn dé ingrediënten voor een heerlijke zondag bij Speeltuin Noord. Voeg daar livemuziek en een hoop gezelligheid aan toe en je krijgt een Lazy Sunday. Klinkt als de ultieme zondagsbesteding, toch?

Na het succes van vorig jaar, is het nu al weer zover. Op zondag 1 juli houdt Speeltuin Noord vanaf 14.00 uur een inloopmiddag waarbij iedereen is uitgenodigd om kennis te maken met de speeltuin. Terwijl de kinderen in de speeltuin aan het spelen zijn, kunnen de ouders, grootouders en andere buurtgenoten genieten van Live-muziek. De entree deze middag is gratis.


Jelle Stomps en Hanneke Rinders-van Grol brengen lekkere easy listening muziek ten gehore. Een relaxte sfeer is hierbij het uitganspunt. De pauzes worden opgevuld door DJ Bart die muziek uit diverse genres zal draaien.

 

Datum                                    Zondag 1 juli
Waar                                      Speeltuin Noord / Heer Rudolfstraat 7 – Borculo
Tijden                                     14:00 – 22:00 uur

Live muziek/DJ Bart                 15:00 – 20:30 uur

Opening geslaagde dag!

Geplaatst 23 apr. 2018 06:45 door Speeltuin Noord   [ 23 apr. 2018 09:06 bijgewerkt ]

Het nieuwe speelseizoen is nu officieel van start gegaan!

Wij hebben tijdens de opening genoten van heerlijk weer, een goede opkomst en verse ijsjes van 't Dommerholt.

er is volop gespeeld en we hebben lekkere ijsjes gegeten

komen jullie snel weer?

Opening Speeltuin

Geplaatst 9 apr. 2018 11:36 door Speeltuin Noord

Zondag 22 april 2018 is het eindelijk zover....het nieuwe speeltuinseizoen gaat van start!!

 

De speeltuin is die dag van 14.00 tot 17.00 geopend.

Rond 14.30 opent het bestuur de speeltuin voor het nieuwe speelseizoen!!

 

Om het nieuwe speeltuinseizoen te vieren is er deze dag een ijskar van Dommerholt aanwezig en wordt er ook gezorgd voor een hapje en drankje.

 

Ook staan er diverse leuke spellen voor jullie klaar zoals: groot 4 op een rij, boter kaas en eieren, domino en nog veel meer!

 

Deze middag is natuurlijk vooral bedoeld voor kinderen, maar ook ouders en grootouders zijn van harte welkom!

 

De toegang is deze middag gratis, ook voor niet-leden.

 

Wij hebben er nu al zin!!! Komen jullie ook?

Ledenvergadering

Geplaatst 4 feb. 2018 11:41 door Speeltuin Noord

Hallo allemaal,

 

Hierbij nodigen we jullie uit. Donderdag 15 februari houden we weer onze jaarlijkse ledenvergadering. We hopen natuurlijk op een goede opkomst om weer eens met onze leden van gedachten te wisselen.

Ik stuur hierbij  de agenda voor de vergadering.

Financieel verslag en jaarverslag 2017 ligt een half uur voor aanvang van de vergadering ter inzage.

 

 Zaterdag 10 maart is het weer NL Doet. Daarvoor kun je aanmelden via de website NLdoet.nl. Een mail naar de speeltuin mag ook. 

 

We zien jullie graag,

 

met vriendelijke groet,

het bestuur Speeltuin Noord.

Disco Avond

Geplaatst 19 nov. 2017 10:04 door Speeltuin Noord

Op zaterdag 25 november organiseren wij een disco avond. Onder het genot van een drankje en wat te knagen zullen de mooiste dansnummers gedraaid. natuurlijk is het ook mogelijk om verzoekjes aan te vragen. de avond is toegankelijk voor alle leeftijden. we zullen beginnen om 19.00 en doorgaan tot ongeveer 22.00.opgeven kun je doen via het opgave formulier op deze pagina.

Winteractiviteiten bij Speeltuin Noord.

Geplaatst 7 okt. 2017 11:28 door Speeltuin Noord   [ 7 okt. 2017 11:34 bijgewerkt ]

Nu het buitenspeelseizoen weer een beetje gedaan is organiseert Speeltuin Noord gedurende de winter verschillende activiteiten.

28 oktober wordt een gameavond gehouden voor kinderen vanaf een jaar of 10. Leden maar ook niet leden zijn welkom.

Op één scherm zal geracet worden in een echte simulator met pedalen en stuur! Hier kun je met z’n tweeën tegen elkaar racen in de mooiste auto's op de meeste bekende, beruchte, beroemde en gevreesde circuits die de wereld kent.

Op het andere scherm zal beweging meer centraal staan en kunnen 2 tot 4 spelers elkaar uitdagen in de gekste party spelletjes of sporten zoals bowlen, golfen, tafeltennis, tennis, frisbee, etc. 

Voor degene die moeten wachten of geen zin hebben om te gamen, zullen er ook een aantal andere spelen aanwezig zijn, zoals het spiraalspel of een sjoelbak.

Klik hier voor overige activiteiten, data, kosten en opgave.

Speeltuin Noord in de krant!

Geplaatst 23 sep. 2017 12:25 door Speeltuin Noord


Burendag verbindt - of niet - in Berkelland

BORCULO - Een ding is zeker: buurtgenoten hebben goed weer bij Burendag. Op tal van plekken is van tevoren een programma bedacht. Vaak ook met een 'plan B' voor als het slecht weer zou zijn. Maar het wordt overal de goedweervariant, óf toch helemaal niets...
Peter Zandee 23-09-17, 18:50

In Noordijk hangt bij 't Haarhoes de vlag 'Wij vieren burendag / kom je ook?' er eenzaam bij. Van 9 tot 16 uur zou de jeu de boulesbaan onder handen worden genomen voor een renovatie, maar daar komt het duidelijk niet van. De baan blijft tot ver in de middag onaangeroerd.

Een zelfde verhaal aan de Haaksbergseweg in Eibergen. Ongeveer op de provinciegrens met Overijssel is het idee opgeworpen om als buren samen de nieuwe N18 welkom te heten. Van 14 tot 22 uur is er voor uitgetrokken. Maar het is eenzaam  aan het doodlopende zijweggetje van de 'oude' Twenteroute.  De buurman die het dichtst op de nieuwe N18 woont, zit op een plastic stoel aan de rand van een maïsveld en bekijkt het veranderende landschap.


Speeltuin Noord

Levendiger gaat het eraan toe aan de Heer Rudolfstraat in Borculo. Daar hangt het Burendag-spandoek aan het hek bij Speeltuin Noord. Kinderen spelen er buiten, en kunnen  ook mee voor een ritje in een uit 1941 stammende open brandweerauto van het type Opel Blitz, bestuurd door een vrijwilliger van het Borculose Brandweermuseum.

Buurtbewoners treffen elkaar buiten aan de koffietafel. De koffie gaat er in kartonnen bekertjes van Oranjefonds / Douwe Egberts als sponsor van Burendag. Met een eventueel in te vullen naam voor buurman/buurvrouw '...'.  De landelijke Burendag-organisatie is gelukkig nog niet overgestapt op het genderneutraal 'buur'.

Binnen werken vrijwilligers aan hapjes voor het vervolg van het programma, want het is de bedoeling de middag uit te laten lopen in een gezellige avond.

Voorzitter Sybern Huizinga van de speeltuinvereniging ziet de burendag als een mooie gelegenheid de verbinding naar de wijk toe te versterken. "We hebben een gebouw dat gebruikers zoekt. De toegang is laagdrempelig en er kan veel meer dan dat er nu gebeurt. We zijn geen wijkvereniging, maar hebben wel een functie in de wijk. Een initiatief als het Repair Café zoals nu bij De Hoeksteen wordt gehouden, zou hier ook moeten kunnen. En meer voor de oudere jeugd. Game-avonden, filmavonden."

Een bezoeker oppert een atelier bloemschikken. De wijk is relatief veel vitale ouderen rijk, met eigen interesses en behoeften. Tegelijk is de buurt bezig te verjongen. "We krijgen weer meer jonge kinderen. Er is een goede samenwerking met kinderopvangorganisatie Partou, hiernaast. Zij maken ook gebruik van de speeltuin, via een eigen verbindingshek", wijst Huizinga.

Bij de speeltuinvereniging komt veel - zo niet alles - op vrijwilligers aan. Lid worden houdt niet op met de - lage - contributie; een nieuw lid wordt meteen gepolst voor de maaiploeg. In de nabije toekomst zal er zelfs meer te maaien zijn, want het zand rond de glijbaan en schommels wordt vervangen door gras, is de bedoeling. Ook al zal dat de noodzaak groter maken voor een obstakel om duidelijk te maken waar de gevarenzone in de baan voor en achter de schommel s is.


De Koppel

Ook in wijk De Koppel in het westen van Borculo, is Burendag aangegrepen voor activiteiten. Aan de Morsmanshof is een gezellige middag met sport en spel bedacht. Wijkgebouw De Koppel aan de Koningin Julianastraat heeft voor vandaag 'we fleuren en kleuren de wijk' op het programma.

Om de hoek is ook aan de Prins Bernhardstraat Burendag uitgeroepen. Niet opgenomen in het 'officiële' programma, maar in plaats van het gesponsorde spandoek past B-U-R-E-N-D-A-G ook prima in koeienletters op 8 A4-tjes. Die zijn opgeplakt op de zijkant van het gehuurde kasteel-springkussen.

De koffie van Burendag-sponsor Douwe Egberts is inmiddels op, maar ook Grolsch smaakt. Net als in wijk Noord, is ook hier de geuite levenswijsheid: met wat meer begrip en verdraagzaamheid valt prima samen te leven.

(bron Tubantia: https://www.tubantia.nl/achterhoek/burendag-verbindt-of-niet-in-berkelland~adb8e01f/ )

Burendag

Geplaatst 18 sep. 2017 23:01 door Speeltuin Noord

Speeltuin Noord pakt dit jaar uit met burendag 


zaterdag 23 september. Er zijn verschillende activiteiten. Er kan een rit worden gemaakt met een brandweerauto. De finale van het volleybalseizoen zal gespeeld worden. Er kan verder door iedereen verschillende activiteiten worden gedaan voor jong en oud, zoals badminton, volleybal, lasergamen of gewoon lekker spelen.

Bij slecht weer gaat het gewoon door. dan zullen de hapjes en drankjes verplaatsen naar binnen en zullen ook hier diverse activiteiten plaatsvinden.

Om ons gebouw te promoten draait er binnen een fotopresentatie. Je kunt die dag de mogelijkheden bekijken en bespreken voor het gebruik van het clubgebouw. Sybern en Remon zorgen voor heerlijke hapjes dus kom langs en doe gezellig mee. 

We zijn open van 15:00 uur tot 20:00 uur. 

Met vriendelijke groet,

Sybern, Jaime, Remon en Ria

Lazy Sunday

Geplaatst 4 mei 2017 02:29 door Speeltuin Noord   [ 4 mei 2017 02:30 bijgewerkt ]

Op zondag 7 mei houden wij een inloopmiddag waarbij iedereen uit Borculo uitgenodigd is. Om kennis te maken met onze speeltuin. Tijdens deze middag zullen er tal van activiteiten georganiseerd worden. We hopen niet alleen jonge ouders te bereiken maar ook de ouderen willen we de mogelijkheden laten zien. Misschien wilt u wel gebruik maken van ons gebouw? Voor een workshop, een vergadering of gewoon een gezellig middagje handwerk of een kaartje leggen. Een balletje gooien op de jeu de boulesbaan kan ook.

Die middag starten we met een “Kofferbak verkoop” waarbij de iedereen hun waar te koop aan kan bieden vanuit de kofferbak van de auto. We hebben de beschikking over 30 parkeerplaatsen die allen gelegen zijn tegenover de speeltuin.

Een relaxte sfeer zal hierbij het uitganspunt zijn. De pauzes zullen worden opgevuld door een DJ waarbij muziek uit de jaren 60 en 70 van vorige eeuw (Flower Power) gedraaid zal worden.

Verder is er een verloting.  Hierbij zullen kleine prijsjes worden verloot (Rollades, Taarten, etc)

Iedere bezoeker krijgt bij binnenkomst van de speeltuin een gratis  lot en speelt dus automatisch mee. Tevens is er gelegenheid tot het nuttigen van een drankje.

 

Kofferbak verkoop: 14:30 uur tot 17:30 uur

Livemuziek:  15:00 uur tot 20:30 uur

 

Aanmelden voor de kofferbakverkoop (vol is vol) of verdere informatie

fredstomps@gmail.com

06-52116900

1-10 of 15